Levering med GLS International 99 NOK

30 dages returret

Mulighed for finansiering

Havørredfiskeri Grej

Her i kategorien kan du finde forskelligt grj til havørred fiskeri.

Viser alle 24 produkter

per side

Viser alle 24 produkter

per side

Havørredfiskeri i åen

Sommeren og det lune vejr sætter skub i havørredernes vandring mod åerne. I mange åer er det aften, nat og det tidlige morgenfiskeri at magien og oplevelserne indfinder sig. I åen står havørreden ofte i skjul på samme standplads og kommer først ud, når lyset forsvinder. I løbet af natten bevæger den sig rundt eller søger længere op i åen for at finde nye trygge standpladser. Havørreden har det bedst med tag over hovedet, og søger derfor ind under grøden, under udhængende træer, i dybe og mørke sving og under brinker. Det er ikke kun på kysten at havørreden kan være en udfordrende modstander. I åen, hvor havørreden ikke tager føde til sig, kan den virkelig være en svær modstander. Derfor er det alfa omega at kunne variere sit fiskeri og finde metoder, der kan tirre fisken til hug. Åfiskeriet stiller krav til lystfiskerens evner til at servere en flue eller spinner ganske præcist og helt tæt på havørredens standplads for at trigge dens territoriale adfærd.

 

Natteroderi

Fiskeri i det frie vand er ofte nytteløst. Du bør derfor affiske egnede standpladser grundigt igennem. Fisk centimetertæt på grøden og søg helt ned i åens dybe høller. Det koster lidt endegrej, men det betaler sig, hvis du vil have succes med dit fiskeri. Nyopstegne havørreder, der kommer fra havet eller fjorden, har stadig deres hugreflekser i frisk erindring, og kan derfor også være lettere at fange. Når fisken søger, eller lige har fundet, en egnet standplads kan den også være i ”biddet”. Generelt vil du have de bedste chancer sent aften, nat og i de tidlige morgentimer. Du skal derfor påregne at give afkald på din skønhedsøvn. Til gengæld får du natur, dufte og scenerier, som er få forundt. Der er nætter og morgentimer bulende overflader og hele armadaer med trækkende fisk, som søger opad i åen. Med sådanne oplevelser vender lystfiskeren med garanti altid tilbage.

 

Skumfluer efter havørred

Du kan fiske havørreden med flue, spinner, blink, wobbler eller orm og uanset agn, er fællestrækket præcision, grundighed og tålmodighed. Skal vi nævne en enkelt metode, bliver det fiskeriet med skumfluer. I de senere år har skumfluer virkelig vundet indpas, og taget de danske havørredfiskere med storm. Det er et meget visuelt fluefiskeri, hvor man ofte ser fisken tage sin agn. Fiskeriet foregår opstrøms med fart på fluen, hvilket gør det til et meget intenst fiskeri. Skumflue fiskeriet praktiseres som oftest i de mindre åer, hvor vandet er klart og relativt lavt. Skumfluefiskeri er særligt effektivt i morgen- og aften timerne, men kan faktisk også være lønsomt i løbet af dagens lyse timer, hvor de traditionelle vådfluers effektivitet ikke imponerer. Herunder finder du lidt inspiration og egnet spinne- og fluegrej til havørredfiskeriet i åen. Stænger, liner og størrelserne på dit endegrej varierer naturligvis efter åens størrelse, men en ekstra længde på fiskestangen er altid at foretrække, når du skal fiske i vandløb med siv og grøde foran stangspidsen, og med vekslende bevoksning bag ryggen.

 

Knæk og bræk