Levering med GLS International 99 NOK

30 dages returret

Mulighed for finansiering

Vildtbehandling

Vildtbehandling

 

Her i kategorien har vi samlet alt det nødvendige udstyr til vildtbehandling. Når du er på jagt og har skudt et bytte, er behandlingen af vildtet et vigtigt element. Hertil har vi samlet alt det nødvendige udstyr til vildtbehandling, om det så er opbrækning og forlægning, eller finpartering. Find alt til vildtbehandling lige her.

Viser alle 46 produkter

per side

Side:
  1. 1
  2. 2

Viser alle 46 produkter

per side

Side:
  1. 1
  2. 2

Når vildtet er nedlagt – hvad er så næste step?

Tillykke med dit bytte! Nu skal du have det optimale ud af det…

 

For en god hygiejne er uhyre vigtigt for at sikre og bevare den høje kvalitet, som vildtkød har. Kødet fortjener at blive til skønne måltider, og for at komme i mål med det, så kræves den rette behandling og forarbejdning. Er du nyjæger, eller måske en smule uerfaren i at håndtere dit bytte, så dukker spørgsmålet om håndtering af nedlagt råvildt sikkert op, så snart lykkerusen over pletskuddet har fortonet sig.

 

Hvad er det lige, der er vigtigt at huske?

Vi har her samlet nogle fakta og gode råd i den forbindelse, som kan være gode at læne sig op ad.

 

• Råvildtkød skal modnes for at blive mørt, og jo ældre dyret er, des vigtigere er modningsprocessen. Når man skyder et rådyr, så fremkommer der en muskelsammentrækning (dødsstivhed), og modningen af kødet sker i form af en enzymatisk proteinnedbrydning i musklerne (forrådnelses proces). Kødet bliver mere mørt jo mere denne nedbrydning finder sted.

 

• Den afgørende faktor for hvor længe kødet bør modnes er, ud over dyrets alder, luftfugtigheden. Dette omregnes til grad/dage-tal. Husk at i dette regnestykke er definitionen 1 dag = 1 døgn. I Danmark er det korrekte grad/dage-tal 18, så eksempelvis en lufttemperatur på 9 grader gør, at dyret som udgangspunkt skal hænge og modne i 2 dage.

 

• Det er vigtigt at dyret bliver brækket så hurtigt som muligt efter, det er nedlagt. Du skal så vidt muligt undgå at skylle dyret efter det er brækket, da netop vand er gunstige betingelser for spredning af bakterier.

 

• Skindet er lettest at flå af, når det gøres umiddelbart efter, dyret er skudt.

 

• Såfremt dyret er blevet ramt i waiden (maven), og maveindholdet kommer i berøring med kødet på dyret, så skal det skylles omgående og alt maveindhold fjernes.

 

• Undgå spyfluer i dyrekødet ved at dække det med et vildtnet

 

 

Generelt om vores kategori med vildtbehandling

Her i kategorien kan du som sagt finde hele vores online udvalg af udstyr til vildtbehandling. Her i kategorien finder du f.eks forskellige jagtknive både med og uden bugåbner som er velegnet til vildtbehandling. Vi har i denne kategori også flere populære slangesæt til jagt, som indeholder alle de nødvendige knive og save til vildtbehandling. Du finder også andre former for tilbehør til vildt behandling, som f.eks slibesten, så du altid kan holde din knive skarpe, samt trofæ afblegnings midler, afkoger, gevir pleje og vildt vægte.Denne kategori indeholder også vildtsække og vildtkroge, samt det populære vildbehandlingsværktøj Butt Out, som gør udtaget af tarmen på vildtet noget nemmere. Find alt til vildtbehandling lige her hos Korsholm.