100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Outdoor jakker

Hvilken outdoor jakke du skal vælge afhænger meget af hvilke vejrforhold, du skal færdes i. Tynde jakker til sommeren, softshell til svingende temperaturer og de helt varmtforede til vinteren. Besøg Korsholm og find din nye jakke.

Outdoor jakker

En god outdoor jakke er altafgørende når det kommer til at være velforberedt i naturen. Det er vigtigt at have den rigtige jakke til de mange forskellige vejrforhold. Til sommerperioden er tynde jakker ideelle. En skaljakke kunne evt. været et godt bud hertil. Har man brug for en outdoor jakke til forår og efterår, hvor temeraturene er mere svingende, vil en softshell jakke være mere passende, da den bl.a. holder bedre på varmen. Her i kategorien finder du et stort udvalg af alle typer outdoor jakker med inspiration fra udeliv, jagt og motion.

Typer af Outdoor Jakker

Der findes forskellige typer af outdoor jakker, som bliver brugt alt efter behov. Der fås bl.a. jakker der er helt tynde, tykke, vandtætte, isolerende, vindtætte osv. Mange af jakkerne er en blanding af disse ting.

Skaljakker

Skaljakken er en helt tynd jakke, der fungerer som en windbreaker. Den er letvægts og har ingen isolering. Mange skaljakker er også vandtætte til en hvis grad. En skaljakke er beregnet som det yderste lag, hvor der er brug for et mellemlag under jakken, for at holde på varmen. 

Softshell jakker

Softshell jakker er til forskel fra skaljakker tykkere. De har et isolerende lag, som gør at du ikke behøver samme antal lag under jakken. Softshell jakker er mere all-round, og kan benyttes i næsten alle situationer. De er ofte vandtætte samt vindtætte. Derudover fås en del af dem også med en åndbar membran.

Dynejakke

Dynejakken er den klassiske lidt varme jakke, som er opdelt af polstrede lommer. Fyldet i lommerne kan variere en del, men udsendsmæssig er konceptet det samme. Dynejakker er meget isolerende og perfekte til kolde dage. Dog er mange af dem hverken vand- og vindtætte.

Regnjakker

Regnjakken er modsat sofshell og skaljakker udviklet specielt til regnvejr. De har ofte et højere vandsøjletryk og kan dermed modstå mere regn. Alle regnjakker er desuden vindtætte. Regnjakker er forholdsvid tynde og det kan evt. være nødvendigt med et mellemlag, hvis der er lave temperaturer.

Krav til en outdoor jakke

Som nævnt ovenover er der forskellige typer af outdoor jakker. Derfor er der også stor forskel på, hvilke krav der stilles til de forskellige typer. Alle outdoor jakker skal først og fremmest leve op til de egenskaber, som der reklameres med. Altså har jakken et vandsøjletryk på 5.000, skal den også minimum kunne klare det. Derudover har man som forbruger en masse krav til en outdoor jakke, da. Jo flere krav man stiller til sin outdoor jakke jo dyrere bliver den som regel. Dog findes der enkelte billige mærker som Trespass, som ofte leverer rigtig meget jakke til en billig pris.

Hvilken outdoor jakke skal man vælge?

Det afhænger meget af, hvilket formål jakken skal bruges til. Har du brug for en hverdagsjakke, et yderlag til dine gåtyre eller noget varmt til de kolde forår og efterårsdag. For at finde den frem til den helt rigtige type Outdoor Jakke bør man finde ud af, hvad de enkelte typer kan. På den måde kan man let danne sig et overblik og hurtigt gå videre til næste fase. (læs øverste sektion med typer af outdoor jakker) Herefter skal man finde ud af, hvor meget jakken må koste. Ofte vil de dyrre jakker kunne mere end de billige, men det kan godt lade sig gore at finde en billig outdoor jakke i høj kvalitet. Sidst men ikke mindst skal man have fokus på udseende. Hvor meget betyder designet på jakken? Her kan man ofte spare rigtig mange penge, hvis man vælger at gå med standard looket. Man kan let finde to jakker med samme egenskaber til helt forskellige priser - også fra samme mærke. Hvis der er lagt meget arbejde i designet og de små detaljer, vil prisen automatisk stige en del.